Hjertestarter

Vi har en hjertestarter siddende på Vitten Forsamlingshus ud mod Vittenvej.

Er du i tvivl om, hvordan man bruger den eller vil du gerne lige have genopfrisket hukommelsen, så kan du se mere på Trygfondens hjemmeside

Du kan læse deres beskrivelse her:

Alle kan bruge en hjertestarter. Det er nemt, og når du har trykket på startknappen, fortæller hjertestarteren dig præcis, hvad du skal gøre.

En hjertestarter er et apparat, der kan “genstarte” hjertet efter hjertestop ved at give et eller flere elektriske stød gennem brystkassen. Hjertestarteren kaldes også en defibrillator eller en AED, som er forkortelsen for Automatisk Ekstern Defibrillator.

Hjertestarteren består af selve maskinen og to elektroder. Gennem elektroderne kan hjertestarteren aflæse hjertets elektriske rytme og vurdere, om der skal afgives stød.
Der findes mange forskellige typer af hjertestartere, men de kan alle analysere hjertets rytme og give et stød, hvis det er nødvendigt.

Sådan gør du

Hele vejen gennem processen fortæller hjertestarteren, hvad du skal gøre. For eksempel hvordan du sætter elektroderne rigtigt på, hvornår den tilskadekomne må berøres, og om du skal trykke på den knap, der udløser stødet.

Du kan se, hvordan du bruger en hjertestarter i videoen i toppen af siden.

Du kan se en grafisk oversigt herunder.

Og vil du hente den ned og printe den, kan du også det.

Billedet er fra hjertevagt.dk