Trafikmålinger i Vitten

okt 29, 2019 | Uncategorized

På borgermødet den 9. oktober sagde kommunen, at de ville sende rådata fra trafikmålingerne i 2016 og 2019. Dem har vi modtaget – og det er ganske vilde resultater, pudebumpene har haft! Vi har omsat de mange tal til et par forståelige konklusioner. De kommer lige her. OG husk at Vitten Borgerforening og Forsamlingshus arbejder for […]

På borgermødet den 9. oktober sagde kommunen, at de ville sende rådata fra trafikmålingerne i 2016 og 2019. Dem har vi modtaget – og det er ganske vilde resultater, pudebumpene har haft! Vi har omsat de mange tal til et par forståelige konklusioner. De kommer lige her.

OG husk at Vitten Borgerforening og Forsamlingshus arbejder for at fremme Vitten i Favrskov kommune. Meld dig ind, hvis du gerne vil støtte foreningens arbejde.

Vest – fra Hammelvej

Mod vest er der virkelig sket noget med hastigheden! Gennemsnitshastigheden er en anelse lavere – men der er i den grad taget fart af toppen!

I 2016 kørte 65% for hurtigt! Der blev målt hastigheder over 90 km i timen!

I 2019 kørte kun 10% for hurtigt! Og kun 3 billister kørte over 70 km i timen.

Der er derfor tale om en voldsom reduktion i toppen af farten!

Den blå farve er 2016. Den grønne 2019.

Øst – fra Haldum

Mod øst er tendensen den samme som i vest – dog mindre.

Gennemsnitfarten er lidt lavere – men toppen meget!

I 2016 kørte 25% for hurtigt!

I 2019 kørte kun 15% for hurtigt!

Bumpene virker derfor også i øst – igen på topfarten.

Den blå farve er 2016. Den grønne 2019.

Og så til de store biler

I rådata var det muligt at adskille personbiler og lastbiler. Tendensen er tydelig for både øst og vest: Gennemsnitsfarten for lastbilerne er 35 km/t i vest og 37 km/t i øst.

I 2016 var tallene 44 km/t og 40 km/t for henholdsvis vest og øst.

Så også lastbilerne har sat farten ned.

Konklusionen

Pudebumpene har haft en meget stor effekt på tophastigheden. Mange flere billister holder sig under fartgrænsen og de vanvittigt høje hastigheder er så godt som væk.