Vitten Kirke

maj 28, 2010 | Artikler

Vitten Kirke er formentlig fra 1200-tallet. Frijsenborg-arkitekten Christian Kiilsgaard stod for en større ombygning og restaurering i 1867. Siden er det ydre ikke ændret, men en senere indvendig restaurering har givet et farverigt og smukt indre. Døbefonden har et sjældent billede. Et svin er afbilledet på foden af døbefonden. Hvorfor ved man ikke, men det […]

Vitten Kirke er formentlig fra 1200-tallet.

Frijsenborg-arkitekten Christian Kiilsgaard stod for en større ombygning og restaurering i 1867. Siden er det ydre ikke ændret, men en senere indvendig restaurering har givet et farverigt og smukt indre.

Døbefonden har et sjældent billede. Et svin er afbilledet på foden af døbefonden. Hvorfor ved man ikke, men det er det eneste sted i Danmark, hvor et svin er afbilledet på denne måde.

Kirkens egen hjemmeside finder du her -> Vitten Kirke